Marsyl - bo liczy sie smak!

Amoniak 40g

Amoniak do spulchniania ciast 40 gramów. Producent Marsyl

Zastosowanie w kuchni:

Amoniak odgrywa kluczową rolę w tradycyjnych przepisach na ciasta, takich jak pierniki, ciasteczka czy babeczki. Jego dodatek do ciasta sprawia, że wypieki stają się niezwykle puszyste, lekkie i miękkie w konsystencji. Dodatkowo, amoniak nadaje ciastom charakterystyczny, delikatny smak, który wyróżnia je spośród innych wypieków. Zaledwie niewielka ilość tego składnika wystarczy, aby Twoje ciasta stały się prawdziwymi arcydziełami kulinarnymi, które zachwycą zarówno Ciebie, jak i Twoich bliskich

Wodorowęglan amonu.

Może zawierać: seler, gorczycę, sezam, gluten, jaja, laktozę, soję, orzechy, orzeszki ziemne.

5902463005002

Dlaczego warto wybrać Amoniak do ciast?

Wyjątkowy smak: Nadaj swoim wypiekom charakterystyczny, delikatny smak dzięki amoniakowi.

Tradycyjna receptura: Korzystaj z tajemniczych smaków przekazywanych przez wieki, używając tej tradycyjnej przyprawy.

Proste zastosowanie: Dodatek amoniaku do ciast jest łatwy i szybki, dzięki czemu możesz eksperymentować z smakiem w swojej kuchni.

Odkryj magię tradycji w swojej kuchni i sięgnij po Amoniak - przyprawę, która odmieni Twoje wypieki na zawsze!

Ciasteczka Amoniaczki idealnie nadają się do herbaty lub kawy. Polecam wypróbować przepis. z podanych proporcji wyjdzie około 3 blach amoniaczków.

120 g cukru pudru (Marsyl)

2 łyżeczki amoniaku (Marsyl)

1 łyżeczka cukru waniliowego (Marsyl)

500 g maki pszennej

100 g masła lub margaryny

2 żółtka

1 jajko całe

1/2 szklanki mleka

szczypta soli białkiem od jajek pomalować ciasteczka,cukerm posypać cisteczka przed rozpoczęciem pieczenia.