Marsyl - bo liczy sie smak!

Kisiel o smaku pomarańczowym 1000g

kisiel pomarańczowy opakowanie 1 kg marsyl

Sposób przyrządzenia: z 1,65 litra zimnej wody odlać 0,55 litra, wsypać 100 g kisielu, dorze wymieszać. Resztę wody zagotować dodając 120 g cukru. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę ciągle mieszając.

skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat, cytrynian trójsodowy, sól, barwnik (E104), (E110).

5902463016619

Wartość energetyczna
198
Energia
47
Tłuszcz
0.5
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0.1
Węglowodany
12
- w tym cukry
5.9
Białko
0.9
Sól
0.2

Może zawierać: seler, gorczycę, sezam, gluten, jaja, laktozę, soję, orzechy, orzeszki ziemne.